Saftig burger med hjemmelaget cole slaw

Saftig burger med hjemmelaget cole slaw

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 1 pakke Burgermester Storfeburger eller Baconburger
  • 1 pakke Burgermester Burgerbrød
  • 4 skiver bacon
  • 1 stk godt modnet tomat
  • 0,5 stk rødløk i tynne skiver
  • 2 blader crispisalat
  • 1 dl Sticky Fingers Chipotle Mayo
  • 0,3 hodekål
  • 1 stor gulrot

Slik gjør du

  1. Lag coleslaw ved å rive gulrot og kål på et rivjern og bland i en bolle sammen med 1 dl Sticky Fingers Chipotle Mayo.
  2. Stek burgere i en stekepanne/grillpanne på høy varme. Ca 2 minutter på hver side, eller 3 minutter for godt stekt. Snu burgeren jevnlig, men bruk stekespade - ikke stekepinnsett, for da går ikke burgeren i stykker når du snur den, og kjøttsaften holder seg inne i burgeren! Del burgerbrødet i to. Stek siden som skal mot burgeren og alt det gode, ned i en tørr panne for å karamelisere brødet. Dette tar like lang tid som burgeren trenger å hvile. Gjør du dette så renner det ikke så mye dressing inn i brødet - og heller ikke over deg, når burgeren skal nytes! Når burgerbrød er ferdig i pannen, stekes bacon skivene.
  3. Skjær tomaten i fine skiver, fjern gjerne stilken før tomaten skjæres i skiver. Skrell løken og skjær den i tynne skiver.
  4. Legg skyllet og frisk crispisalat på brødet før burgeren legges på. Tomatskiver, løk og bacon legges lagvis på burgeren, før du til slutt topper med coleslaw og brød.
  5. kilde: joker.no