Pizza med pesto og salat

Pizza med pesto og salat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

Pizzabunn:

  • 0,5 pk gjær (25 g)
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 200 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete, fin

Pizzafyll:

  • 3 ss pesto
  • 3 ss tomatpesto
  • 250 g mozzarella

Salattopping:

  • 250 g røde cherrytomater delt i to
  • 0,5 pk ruccola
  • 1 rødløk i tynne ringer
  • 4 ss ristede pinjekjerner
Hvorfor ikke legge grønnsakene oppå pizzaen etter at den er stekt? Lekkert og fristende.

Slik gjør du

  1. Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  2. Elt deigen og kjevle den tynt ut. Legg leiven på bakepapir på stekeplate. Smør på t tynt lag med rød og grønn pesto.
  3. Skjær osten i skiver og fordel på pizzaen.
  4. Stek pizzaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter til den er gjennomstekt.
  5. Skyll tomater og del dem i to. Skyll salaten godt. Bland med skiver av rødløk.
  6. Server pizzaen med den friske salaten oppå, et dryss av pinjekjerner og noen dråper olivenolje.
  7. kilde: http://www.frukt.no/