Pinnekjøtt med spennende tilbehør

Pinnekjøtt med spennende tilbehør

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Pinnekjøtt kan serveres tradisjonelt med kokte poteter og rotmos, eller med mer spennende tilbehør. La oss inspirere deg!

Fremgangsmåte

  1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer, la det stå i romtemperatur.
  2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutt. Følg godt med.