Philadelphia ostekake

Philadelphia ostekake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

Bunn:

  • 10 havrekjeks , f.eks. Kornmo
  • 100 g smeltet smør
  • 2 ss Freia Makronfyll (kan sløyfes)

Ostefyll:

  • 400 g Philadelphia Original, romtemperert
  • 2 egg
  • 1 pk Freia Sitrongelé
  • 2 ss sukker
  • 1 dl kremfløte
  • revet skall av 1 sitron
Deilig ostekake med bunn av havrekjeks og frisk ostekrem med smak av sitron. Det smaker sommer!

Slik gjør du

  1. Kjør kjeksen i foodprocessor til den er grovhakket og hell i det smeltede smøret mens maskinen går.
  2. Ha blandingen i en rund kakeform 20-22 cm i diameter, og press den ut i et jevnt lag.
  3. Kjør Philadelphia osten, sukker og eggeplommene til en jevn masse i en foodprocessor.
  4. Rør gelépulver ut i 2,5 dl kokende vann til det er godt oppløst. Avkøl litt.
  5. Ha den litt avkjølte geléen i Philadelphia blandingen mens foodprocessoren går og bland deretter i sitronskallet.
  6. Pisk fløten nesten stiv og vend kremen i Philadelphia blandingen.
  7. Stivpisk eggehvitene og vend også de forsiktig inn.
  8. Hell massen i kakeformen og sett den kjølig i 2-3 timer.
  9. Ostekaken kan pyntes med pisket krem, sitronskall og/eller sitronmelisse.
  10. kilde: https://www.freiahjemmekonditori.no