Pai med pølse

Pai med pølse

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fremgangsmåte

Start med å lage paideigen. Bland mel og salt. Kutt smøret i terninger og smuldre det inn i melet med fingrene. Bland i egg og 1 ss vann, og kna sammen deigen til den er glatt. Tilsett mer vann hvis den er tørr. Pakk deigen i plast og sett den kaldt.
Når deigen er kald og fast, etter minimum 1 time, kan du legge paideigen på et bakepapirark og kjevle den ut. Løft bakepapiret over i en smurt paiform. Snu arket, trykk deigen ned i formen og riv av bakepapiret. Prikk paideigen med en gaffel.
Fyll paien med revet ost, hakket løk, pølse i biter (uten skinn), tomater delt i to og strimlet spinat. Visp sammen egg, fløte, vann, salt og pepper. Hell eggeblandingen over fyllet.
Stek paien på 175 ºC i ca. 40 minutter, til eggeblandingen har stivnet, (ca. 20 minutter hvis du bruker porsjonsformer).
Server paien varm eller kald med frisk grønn salat.
Tips! Du kan ev. bruke ferdig paibunn. Bruk en paiform på 28 cm eller 4 porsjonsformer.
Send oss dine tilbakemeldinger