Ovnsbakt karbonade med tomatsaus og mozzarella

Ovnsbakt karbonade med tomatsaus og mozzarella

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Prøv deg på saftige karbonader med italienske smaker. Kombinasjonen karbonade, tomatsaus og smeltet mozzarella er en vinner.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.
  2. Skrell og hakk løk og hvitløk. Stek i olje i 2 minutter og tilsett hakkede tomater, chilipulver, oregano, timian, basilikum, balsamicoeddik og sukker. La det småkoke i 15 minutter. Smak til med litt salt og pepper.
  3. Legg karbonadene i bunnen av en ildfast form. Fordel tomatsausen over karbonadene og dryss over revet mozzarella. Gratiner retten i ovnen i 30 minutter.
  4. Stek potetbåtene etter anvisning på pakken.
  5. Pynt med friske basilikumblader og server med stekte potetbåter til.
  6. RESTEMIDDAGSTIPS – Pasta med karbonade: Del middagsrestene fra “Ovnsbakt karbonade med tomatsaus og mozzerella” i mindre biter og varm dem i en gryte. Kok tagliatelle pasta etter anvisning på pakken og hell av vannet. Bland den nykokte pastaen sammen med middagsrestene. Dryss over friske basilikum blader, olivenolje, salt og pepper, og server.
  7. Kilde: https://joker.no/
Send oss dine tilbakemeldinger