Ovnsbakt bacalao med bacon

Ovnsbakt bacalao med bacon

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Ovnsbakt bacalao er oppskriften på en festrett som er så enkel at du like gjerne serverer den til hverdags. I denne formen ligger alle de deilige smakene du forbinder med bacalao.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær klippfisk i serveringsstykker.
  3. Skrell potet, skjær dem i skiver og kok dem møre i usaltet vann.
  4. Finhakk hvitløk, skjær løk i skiver, paprika i biter og del cherrytomatene i to.
  5. Del baconskivene i fire biter.
  6. Varm opp olivenolje og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen.
  7. Legg klippfisk, potet, løk, paprika, cherrytomat, bacon og oliven lagvis i formen. Kvern litt pepper mellom hvert lag.
  8. Hell over resten av hvitløksoljen og stek i stekeovnen i ca. 30 minutter. Server bacalaoen med brød ved siden av.