Ovnsbakt bacalao med bacon

Ovnsbakt bacalao med bacon

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 800 g klippfisk, utvannet og renset
  • 8 poteter
  • 2 båter hvitløk
  • 2 løker
  • 2 hermetisk paprika
  • 10 cherrytomater
  • 100 g baconskiver
  • 2 dl olivenolje
  • 40 g sorte oliven
  • grovmalt pepper
Ovnsbakt bacalao er oppskriften på en festrett som er så enkel at du like gjerne serverer den til hverdags. I denne formen ligger alle de deilige smakene du forbinder med bacalao.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær klippfisk i serveringsstykker.
  3. Skrell potet, skjær dem i skiver og kok dem møre i usaltet vann.
  4. Finhakk hvitløk, skjær løk i skiver, paprika i biter og del cherrytomatene i to.
  5. Del baconskivene i fire biter.
  6. Varm opp olivenolje og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen.
  7. Legg klippfisk, potet, løk, paprika, cherrytomat, bacon og oliven lagvis i formen. Kvern litt pepper mellom hvert lag.
  8. Hell over resten av hvitløksoljen og stek i stekeovnen i ca. 30 minutter. Server bacalaoen med brød ved siden av.