Mos med brokkoli

Mos med brokkoli

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 300 g poteter
  • 500 g brokkoli
  • 2 ss kesam mager
  • 4 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 dl varm melk
  • 1 ss smør
  • salt og pepper etter smak
Server rykende varm mos med brokkoli og poteter til middag. Og sett en ekstra spiss på den med noen ristede pinjekjerner over, om du vil.

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og del dem i biter. Skyll brokkolien og del i biter.
  2. Kok brokkoli- og potetbiter møre i hver sin kjele, i så lite vann som mulig. Ikke la brokkolien koke for lenge, da blir den grå.
  3. Hell fra kokevannet, men ta vare på det. La potetene dampe litt.
  4. Mos poteter og brokkoli sammen, rør inn smør, kesam og finhakket kruspersille.
  5. Spe med litt av kokevannet til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
  6. kilde: http://www.frukt.no/