Lutefisk med brunost

Lutefisk med brunost

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Hos mange er det lutefisken som står i høysete på selveste julekvelden. Servert med tradisjonelt tilbehør som ertestuing, kokte poteter, sennep og lefse, er både julesmak og julestemning i boks.

Fremgangsmåte

  1. Del lutefisken i porsjonsstykker, beregne to gode stykker per person. Legg stykkene med skinnsiden ned (hvis skinnet er på) i en langpanne eller en passende ildfast form. Dryss over en god klype flaksalt og la fisken «marinere» i 30 minutter.
  2. Dekk pannen eller formen med aluminiumsfolie. Varm ovnen til 200 °C. Bak fisken midt i ovnen i ca. 35 minutter, eller til fisken er gjennomvarm.
  3. Stek baconet gyllent og sprøtt i en stor stekepanne med smør. Tilsett hakket gressløk rett før servering.
  4. Server lutefisken rykende varm med sprøstekt bacon, ertestuing eller ertepuré, kokte poteter, sennep og lefse. Avslutt med rørte tyttebær, raspet brunost og litt kvernet sort pepper.
Send oss dine tilbakemeldinger