løksuppe

løksuppe

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Høsten tar innpå og det betyr at suppesesongen er i gang. Hva med å prøve en ny variant av suppe med brød? Legg en toastet brødskive rett på suppen og strø over med ost.

Fremgangsmåte

Skrell og skjær løken i tynne skiver. Finhakk eller skjær hvitløken i tynne skiver. Smelt smøret i en romslig kjele og fres løken blank. Ha i sukker, hvitløk og timian. Fres løken forsiktig over middels varme (under jevnlig omrøring) til løken har blitt gyllen og karamellisert.
Tilsett kraft og la suppen syde under lokk i ca. 30 minutter. Smak til med salt, pepper og noen dråper eddik eller sitronsaft. Toast brødskivene raskt på begge sider i en brødrister. Fordel løksuppen i fire suppeskåler og topp med en toastet brødskive og ost.
Gratiner suppen ved 250 °C i ca. 5 minutter til osten er deilig gyllen. Ta suppeskålene ut av ovnen, dryss over hakket persille eller timian, og server.