Lofoten fiskekaker med brun saus

Lofoten fiskekaker med brun saus

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En sunn og god hverdagsklassiker.

Fremgangsmåte

Varm fiskekakene i en stekepanne med smør (ikke margarin) i ca. 5 minutter.
Brokkoli og blomkål deles i små buketter og kokes i 2–3 minutter i lettsaltet vann. Ertene kan være med de siste 30 sekundene.
Råkostsalat:
Skrell eplet og gulrøttene med en potetskreller.
Riv på grovt rivjern og tilsett sitron og sukker i eple- og gulrotblandingen. Salaten blir et friskt og godt innslag i middagen.
Brun saus:
Hakk løken og ha den i en kjele sammen med smør og mel. Rør dette sammen til det begynner å få en lys brun nøtteaktig farge.
Hell i buljongen under omrøring. Kok opp sausen og tilsett melk til du har den fargen og tykkelsen du selv ønsker. Sil sausen hvis du vil ha ut løkbitene. Smak til med salt og pepper. Server med kokte poteter.