Laksebowl med ingefær og soyasaus

Laksebowl med ingefær og soyasaus

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Laks er mye brukt i det japanske kjøkken. Kombiner den med mango, koriander, sukkererter, agurk og ris, og du får en utsøkt asiatisk matopplevelse.

Fremgangsmåte

Del laksen i terninger og bland den med soyasaus, koriander, pepper og raspet ingefærrot.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek laksen i noen minutter, den behøver ikke å være helt gjennomstekt – den smaker best med litt rå kjerne.
Kok risen etter anvisning på pakken. Kutt opp sukkererter, mango, agurk og vårløk i terninger. Snitt rødløken i tynne skiver og press limesaft over.
Fordel sukkererter, mango, agurk, vårløk, rødløk og kokt ris i fire skåler. Topp med laks og stekesjy.
Dryss frisk koriander over laksen og server laksebowlen med lime i båter og ekstra soyasaus til.

Tips:

Dersom du ikke har soyasaus, eller rett og slett vil prøve deg på en liten vri, kan du bytte ut soyasaus med teriyakisaus. Topp gjerne det hele med sesamfrø.
Send oss dine tilbakemeldinger