Laksebowl med ingefær og soyasaus

Laksebowl med ingefær og soyasaus

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Laks er mye brukt i det japanske kjøkken. Kombiner den med mango, koriander, sukkererter, agurk og ris, og du får en utsøkt asiatisk matopplevelse.

Fremgangsmåte

Del laksen i terninger og bland den med soyasaus, koriander, pepper og raspet ingefærrot.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek laksen i noen minutter, den behøver ikke å være helt gjennomstekt – den smaker best med litt rå kjerne.
Kok risen etter anvisning på pakken. Kutt opp sukkererter, mango, agurk og vårløk i terninger. Snitt rødløken i tynne skiver og press limesaft over.
Fordel sukkererter, mango, agurk, vårløk, rødløk og kokt ris i fire skåler. Topp med laks og stekesjy.
Dryss frisk koriander over laksen og server laksebowlen med lime i båter og ekstra soyasaus til.

Tips:

Dersom du ikke har soyasaus, eller rett og slett vil prøve deg på en liten vri, kan du bytte ut soyasaus med teriyakisaus. Topp gjerne det hele med sesamfrø.