Kyllingfilet med tomatsalat

Kyllingfilet med tomatsalat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne retten smaker like godt inne som ute.

Fremgangsmåte

Grill kyllingfiletene over høy varme på begge sider. Flytt kyllingen over på en kjøligere del av grillen og grill videre i 10–12 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
Del tomatene i jevne biter eller skiver, små tomater kan deles i to. Rens og snitt løken i ringer.
Bland sammen tomater, rødløk, en god håndfull basilikumblader, olivenolje, balsamicoeddik, en klype salt og litt kvernet pepper.
Server kyllingen med tomatsalat, dryss over fetaost, og server varme pitabrød og tzatziki ved siden av.
Tilberedning inne:
Varm stekepannen med olje eller smør og brun kyllingen. Stek fileten på begge sider før du legger kjøttet i en ildfast form. Stek videre i ovn på 200 °C i ca. 15 minutter. Pass på at kjøttet er gjennomstekt og får hvile i minst 5 minutter før servering.
Pitabrødet varmes i ovn ved 180 °C i ca. 2 minutter. Kan også varmes i brødrister i 1–2 minutter.