Kylling i Rødvin - Coq au vin

Kylling i Rødvin - Coq au vin

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1200 g Prior Kylling
  • 1 ss tomatpuré
  • 80 g lettsaltet sideflesk
  • salt og pepper
  • 1 l kyllingbuljong
  • 12 små sjalottløk
  • 200 g sjampinjong
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • litt frisk timian til pynt
  • 1 poteter til servering

Marinade:

  • 3 dl rødvin
  • 2 knuste hvitløksbåter
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Lag marinaden og legg i kyllingstykkene. Sett dem kjølig natten over eller på kjøkkenbenken i et par timer.
  2. Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele, ha i tomatpuré og kok opp. Skjær sideflesket i små biter og stek det i en panne. Ha flesket over i kjelen og la fettet bli igjen i pannen.
  3. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i pannen. Legg kyllingstykkene over i kjelen. Tilsett så mye buljong at kjøttet såvidt dekkes. La det trekke i 45 minutter eller til kjøttet er mørt.
  4. Surr løk og sopp i en panne imens, og ha det over i kjelen. Jevn evt. sausen med sammenrørt smør og mel. Rør jevningen godt ut og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Pynt med en liten kvist timian, og server med kokte poteter.