Krydret potetsalat fra Nepal

Krydret potetsalat fra Nepal

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Hvorfor ikke prøve en ny vri på tilbehøret til pinnekjøttet? Sima Pariyar fra Joker Oslo S deler sin oppskrift på krydret potetsalat fra Nepal med oss.

Fremgangsmåte

  1. Skjær de kokte potetene og agurken i jevne biter. Del chilien på langs, skrap ut frøene og finsnitt eller finhakk chilien. Mos hvitløken og finsnitt rødløken.
  2. Rist sesamfrøene gylne i en varm og tørr stekepanne, og knus de ristede sesamfrøene til pulver i en morter.
  3. Varm oljen i en liten kasserolle. Tilsett gurkemeie og chilipulver. Bland oljen sammen med hvitløk og sesampulveret. Bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og sitronsaft. Dryss over hakket koriander.
  4. Server potetsalaten som tilbehør til pinnekjøttet, gjerne med kokt ris ved siden av.
Send oss dine tilbakemeldinger