Kremet fiskesuppe med torsk

Kremet fiskesuppe med torsk

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Å lage fiskesuppe fra bunnen av er ikke vanskelig. Med de rette råvarene kan du enkelt lage en suppe som smaker nydelig.

Fremgangsmåte

Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med vann, melk og fløte, og kok opp på middels varme mens du visper hele tiden.
Når suppen koker tilsetter du hakket sjalottløk og sellerirot i små terninger. La suppen småkoke i 10 minutter, rør om av og til så den ikke brenner seg fast i bunnen av gryten. Smak til med sitronsaft, kvernet pepper og eventuelt salt.
Del tint torskefilet i skiver, kutt sukkererter i strimler og rasp gulrot. Ha fisken og grønnsakene i suppen mot slutten av koketiden, når det er 2–3 minutter igjen.
Pynt med dill og litt raspet sitronskall og serverer suppen.