Klippfisk med rotgrønnsaker

Klippfisk med rotgrønnsaker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g klippfisk, utvannet og renset
  • 2 stilker selleri
  • 1 gulrot
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 tomater
  • 4 poteter
  • 5 ss olivenolje
  • 10 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ss pinjekjerner
  • salt og pepper
Denne oppskriften har italienske aner, men gryten har gode norske råvarer som klippfisk og rotgrønnsaker. Bytt gjerne ut grønnsakene og urter etter smak og sesong.

Slik gjør du

  1. Skjær klippfisk i serveringsstykker, stangselleri og gulrot i terninger, løk i skiver og finhakk hvitløk.
  2. Skold tomatene ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  3. Skrell potetene og skjær de i små terninger.
  4. Surr selleri, gulrot, løk og hvitløk i olivenolje i en kasserolle. Tilsett klippfiskstykkene og la alt surre i ca. 2 minutter. Ha tomater og grønnsaksbuljong i kasserollen. Legg potetterningene over klipp­fisken og kok videre i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med pinjekjerner drysset over, og gjerne litt urter om du har.