Kjøttkaker med brun saus

Kjøttkaker med brun saus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Den klassiske retten kjøttkaker med brun saus går aldri av moten. Lag dobbel porsjon og inviter naboen til søndagsmiddag.

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage brun saus. Smelt smør i en gryte på middels varme og rør inn hvetemel. Rør konstant med en tresleiv til smøret og melet har fått en gyllen mørkebrun farge, dette tar ca. 5 minutter.
  2. Hell i vannet og rør konstant slik at melet ikke klumper seg. Tilsett buljong og pepper, og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak eventuelt til med en klype salt og litt pepper.
  3. Varm kjøttkakene i en middels varm stekepanne til de er gjennomvarme.
  4. Skrell gulrøttene og del dem i jevne staver. Kok gulrøttene i lettsaltet vann til de er møre. Varm ertene etter anvisning på pakken.
  5. Server kjøttkakene med brun saus, gulrøtter, erter og kokte poteter, gjerne med tyttebærsyltetøy ved siden av.
  6. Tips! Du kan også varme kjøttkakene i sausen, men da må du lage dobbel porsjon med saus.
  7. Kilde: https://joker.no/
Send oss dine tilbakemeldinger