Kjøttdeiggryte

Kjøttdeiggryte

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 purre
  • 1 båt hvitløk
  • 3 gulrot
  • 1 rød paprika
  • 1 tomat
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt

Potetmos

  • 10 poteter
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,3 ts revet muskatnøtt
Enkel og mild hverdagsgryte med kjøttdeig. Sammen med en god, hjemmelaget potetmos kan vi love deg et supert middagsmåltid som faller i smak hos alle aldersgrupper.

Slik gjør du

  1. Start med å skrelle poteter og dele dem i grove biter til potetmos. Kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet.
  2. Varm opp melk til like under kokepunktet. Mos potetene og rør inn smør. Spe med melk til ønsket tykkelse. Smak til med krydder.
  3. Varm olje i en gryte og stek kjøttdeig på høy varme til den har fått farge. Bruk stekespade eller gaffel til å dele kjøttdeigen i mindre biter.
  4. Kutt purre fint og finhakk hvitløk. Del gulrot, paprika og tomater i biter og ha alt i gryta. Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Server sammen med flatbrød og rørte tyttebær.
  6. kilde: https://www.matprat.no