Kjøttboller på spyd med tzatziki

Kjøttboller på spyd med tzatziki

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En herlig greskinspirert rett med kjøttboller og grønnsaker på spyd, servert med frisk tzatziki til! Retten kan tilberedes på grill, eller stekes i stekepanne hjemme.

Fremgangsmåte

Start med å lage tzatziki hjemme. Rasp hele agurken og bland i salt. La agurken stå i ca. 10 minutter slik at vannet trekker ut. Sil fra vannet. Bland agurken med yoghurt og presset hvitløk. Ha tzatzikien i en liten matboks, og sett den kaldt frem til du skal gå på tur.
Kutt paprika og rødløk i ca. 2 cm store terninger. Tre kjøttboller og grønnsaker på spyd. Hvis du skal ha med deg maten på tur, er det enklest å gjøre spydene klar hjemme.
Grill spydene på en varm grill til kjøttbollene er gjennomvarme og grønnsakene er gylne. Spydene kan også stekes i en middels varm stekepanne med litt rapsolje. Snu ofte. Stek til grønnsakene er gylne, og kjøttbollene er brun på alle sider.
Server kjøttboller på spyd med tzatziki til.

Tips:

Grønnsakene kan byttes ut med dine favorittgrønnsaker. Husk å legge grillspyd av tre i vann ca. 30 minutter før bruk for å unngå at de tar fyr.