Kjøttboller med brokkoli og søtpotetmos

Kjøttboller med brokkoli og søtpotetmos

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Kjøttboller er favorittmat for mange, og kan brukes til nesten alt – til middag, på tapasbordet, på grillspyd, på pizza eller i matpakken. Eksperimenter med smakstilsetninger, kjøttbollene kan godt være hotte og krydrede, eller søte med hakket frukt og nøtter. Her serverer vi dem med brokkoli og søtpotetmos.

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingredienser til kjøttbollene, og form små boller.
Brun kjøttboller raskt i en varm stekepanne med margarin eller olje. Skru ned til middels varme og etterstek i 8–10 minutter.
Skrell poteter og gulrøtter. Del i grove biter og kok dem møre i en kjele med vann. Hell av vannet, og mos dem sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
Del brokkolien i mindre buketter. Kok brokkolibukettene så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann i 2–4 minutter.
Tilbehør
kilde: matprat.no