Kålrotstappe med potet og gulrot

Kålrotstappe med potet og gulrot

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 2 kålrøtter
  • 2 gulrøtter
  • 4 poteter (melne)
  • 1 dl matfløte
  • 4 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts malt muskat
  • 1 ts grovkvernet pepper
Denne kålrotstappen har flott farge og deilig smak som passer til røkt og salt kjøtt. Uunnværlig til pinnekjøttet, og nydelig til tykke skiver stekt bacon eller bayonneskinke.

Slik gjør du

  1. Skrell kålrot, gulrot og potet og skjær dem i mindre biter. Kok rotgrønnsakene i usaltet vann til alt er helt mørt. Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe vekk noe av fuktigheten.
  2. Mos grønnsakene. Tilsett fløte og smør til passe tykk konsistens. Smak til med salt, muskat og nykvernet pepper.