Isbombe

Isbombe

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage iskrembase: Skrap ut frøene fra vaniljestangen, og bland frø og stang med vann og sukker. Kok opp og la blandingen koke i 3 minutter. Ta ut vaniljestangen.
  2. Pisk eggeplommene til eggedosis. Hell sukkerlaken over eggedosisen mens du fortsatt pisker. Fortsett å piske til massen er avkjølt til romtemperatur.
  3. Stivpisk fløten og vend deretter eggedosisen forsiktig inn i kremen. Pass på at eggedosisen holder romtemperatur eller lavere, så ikke massen skiller seg.
  4. Ha iskrembasen over i en stor bolle og sett den i fryseren. Rør i den etter en time, slik at egget ikke skiller seg og synker til bunnen. Skjær friske jordbær i biter og trykk dem ned i iskremmassen.
  5. Når iskrembasen nesten er frossen, men fremdeles litt myk, tar du den ut av fryseren. Grav en liten grop i midten. Ta Sørlandsisen ut av boksen og skjær av en trekantet bit. Press biten med Sørlandsis ned i gropen på iskrembasen og jevn ut overflaten.
  6. Sett bollen med isbomben tilbake i fryseren og la den stå i minst 3 timer, gjerne lenger. Rett før servering dyppes bollen i lunkent vann så isen løsner. Snu den opp ned til isbomben slipper kanten.
  7. Hakk opp sjokoladen til sjokoladeganachen og ha den i en bolle. Varm opp fløte til rett før kokepunktet. Hell fløten over den hakkede sjokoladen og rør til du får en jevn masse.
  8. Avkjøl sjokoladeganachen før du dekorer isbomben med sjokoladeganache og friske jordbær.
  9. kilde: joker.no
Send oss dine tilbakemeldinger