Hvordan grille koteletter og sommerkoteletter

Hvordan grille koteletter og sommerkoteletter

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Koteletter er godt og passer perfekt når du skal ha noe kjapt og godt fra grillen. Visste du at kjøttet på kotelettene er ytrefilet? Her er en enkel veiledning for deg som vil ha kotelettene perfekt grillet, saftige og smakfulle.

Fremgangsmåte

Tørk av kotelettene med litt kjøkkenpapir.
Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene, slik at du unngår at de krøller seg under grilling.
Sommerkoteletter er røkt og saltet og kan grilles som de er. Dersom du bruker koteletter uten krydder eller marinade, krydre med salt og pepper eller krydder etter egen preferanse. Pensle kotelettene med litt olje på begge sider.
Grill kotelettene på direkte varme i 2–3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge. Pensle ev. med en grillsaus eller glaze når det nærmer seg servering.
Server koteletter med godt tilbehør, som for eksempel en god salat, en type potet og BBQ-saus.