Hvitløksgrønnsaker

Hvitløksgrønnsaker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1 gul squash (grønn kan også brukes)
  • 1 rød paprika
  • 1 ½ blomkål
  • 2 gulrøtter
  • 2 rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss strimlede soltørkede tomater
  • 1 dl sorte oliven
  • 8 båter skrelt hvitløk
  • 15 blader friske urter
  • 2 ss balsamicoeddik
  • salt og pepper
Dette er en form med deilige grønnsaker og masse hvitløk som gir rik smak! Server formen som tilbehør eller alene med godt brød til.

Slik gjør du

  1. Skjær squash og paprika i mindre biter. Rens blomkål, skrell gulrøttene og løken og skjær alt i biter. Sett ovnen på 200°C.
  2. Varm opp olje i en stekepanne og stek grønnsakene til de begynner å få en fin farge sammen med de soltørkede tomatene og oliven. Strø på salt og pepper.
  3. Legg alt over i en ildfast form sammen med hvitløken og bak formen i ovnen i ca. 20 minutter på nederste rille.
  4. Finhakk og bland urter og balsamicoeddik og hell over formen med grønnsakene når de er ferdig stekt. Server som en egen rett med godt brød til eller som tilbehør til annen middag.