Helgrillet svinefilet med grillede grønnsaker

Helgrillet svinefilet med grillede grønnsaker

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Indrefilet av svin er saftig og magert kjøtt som egner seg godt til å grilles hel. Tilbehøret kan varieres i det uendelige – her har vi servert med grillede grønnsaker, stekte potetbåter og bearnaisesaus til.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C. Skrell potetene og del dem i båter. Ha potetene i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Hell litt olivenolje over. Stek i ovnen til potetene er myke og gylne, det tar ca. 30 minutter.
Tørk av indrefileten med tørkepapir. Brun indrefileten raskt på grillen. Skru ned varmen, eller legg fileten over på indirekte varme, og grill videre i 15–20 minutter.
Bruk gjerne steketermometer og grill til du har ønsket kjernetemperatur. Fileten er medium stekt på 65 °C og gjennomstekt på 75 °C. La kjøttstykket hvile i ca. 15 minutter før du skjærer det i skiver.
Server svinefileten med grillede grønnsaker, stekte poteter og en deilig béarnaisesaus til.
Grillgrønnsaker:
Skjær løken i båter. Rens paprikaen og del den store biter.
Ha alle grønnsakene i en aluminiumsform. Dryss over finhakkede urter og krydre med salt og pepper. Hell over litt olivenolje og bland grønnsakene godt.
Sett aluminiumsformen på grillen og grill i 12–15 minutter under lokk. Snu grønnsakene underveis.

Tips:

Grønnsakene kan byttes ut med dine favorittgrønnsaker, eller bruk de grønnsakene du allerede har.