Gulrot- og potetgrateng

Gulrot- og potetgrateng

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 4 store gulrøtter
  • 6 poteter
  • 1 ts salt
  • 0,3 ts malt hel hvit pepper
  • 1,5 ts tørket rosmarin
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 dl revet hvitost
  • 2,5 dl matfløte
Dette er en deilig grateng med gulrøtter og poteter som du kan servere som tilbehør til både kjøtt og fisk eller som en liten kveldsrett alene.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader C. Skrell og del gulrøtter og poteter i tynne skiver. Forvell dem i kokende, lettsaltet vann i ca 5 minutter.
  2. Hell av kokevannet. Bland gulrøtter, poteter, salt, pepper, rosmarin, hvitløk og halvparten av osten i en bolle. Hell alt over i en smurt, ildfast form. Hell på fløten og strø på resten av osten.
  3. Stek formen midt i ovnen i ca 30 minutter til formen er gyllen, og gulrøtter og poteter er gjennomkokte.
  4. kilde: http://www.frukt.no/