Ingredienser
Grillet vannmelon er supert som tilbehør til fisk eller skalldyr og er spesielt godt i kombinasjon med tomater.
Fremgangsmåte
-
Skjær vannmelon i ca. 1 cm tykke skiver, størrelse og fasong på skivene kan varieres
-
Legg skivene på litt kjøkkenpapir og dryss over et par klyper salt.
-
Gni melonstykkene inn med litt olivenolje og grill dem raskt på begge sider over sterk varme.
-
Press over noen dråper grillet lime og pynt gjerne med basilikumblader.
- Grill en lime
-
Del en (eller flere) lime i to og gni snittflaten inn med litt olivenolje, salt og pepper. Legg limen med snittflaten ned på en varm grill og grill i ca. 2 minutter. Snu limen og la den ligge et minutt til.
-
Limen får sødme fra karamelliseringen og er super å presse over den ferdig grillede vannmelonen eller noe annet som kunne hatt godt av et par friske dråper
-
På samme måte kan du også grille sitron, men legg da til et par minutter på grilltiden.