Gratinerte grønnsaker med ostesaus

Gratinerte grønnsaker med ostesaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

Ostesaus:

  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl lettmelk
  • 1 eggeplomme
  • 1 dl revet gulost
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ts revet muskat

Gratinering:

  • 150 g blomkål
  • 100 g purre
  • 150 g brokkoli
  • 150 g gulrot
  • 1 dl revet gulost
En deilig rett som både kan spises alene eller som tilbehør til middag.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen 250 °C.
  2. Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe med melk, litt om gangen. Rør sausen jevn mellom hver gang for å unngå klumper. La sausen småkoke i ca 5 minutter - rør av og til.
  3. Ta kjelen av platen og bland i eggeplommen og osten. Smak til med salt, pepper og eventuelt revet muskat.
  4. Skjær grønnsakene i biter og kok de lett. Ha de i en ildfast form og hell sausen over. Dryss på revet ost og gratiner formen midt i ovnen i 10 - 15 minutter.
  5. kilde: http://www.melk.no