Gratinert ørret med blomkål

Gratinert ørret med blomkål

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g ørretfilet, uten skinn og ben
  • 1 blomkål
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1,5 ss hvetemel
  • 4 dl helmelk
  • 150 g revet ost
  • 2 ss revet parmesan
  • 0,3 ts muskatnøtt
  • salt og pepper
  • aluminiumsform

Tilbehør:

  • nypoteter
Denne oppskriften med ørret blir garantert en hit på middagsbordet, både hos de store og de små. Mens gratengen står i stekeovnen, dekkes bordet.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200°C.
  2. Skjær ørret i porsjonsstykker og dryss over salt og pepper.
  3. Del blomkål i store buketter og la dem trekke i lettsaltet vann i 2–3 minutter.
  4. Legg ørretstykkene og blomkål i en aluminiumsform. Ta ut fuktoppsamleren hvis aluminiumsformen har det.
  5. Finhakk løk og hvitløk, og surr blankt i smør.
  6. Rør inn hvetemel og la det frese i 1 minutt.
  7. Spe på med melk, litt om gangen, og la sausen småkoke i 5 minutter.
  8. Rør inn revet ost og parmesan, og smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
  9. Hell sausen over fisken og blomkålen, og gratiner i stekeovnen i 10–12 minutter.
  10. Server gratinert ørret med blomkål og nypoteter. Pynt gjerne med friske urter om du har.