Gratinert ørret med blomkål

Gratinert ørret med blomkål

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne oppskriften med ørret blir garantert en hit på middagsbordet, både hos de store og de små. Mens gratengen står i stekeovnen, dekkes bordet.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200°C.
  2. Skjær ørret i porsjonsstykker og dryss over salt og pepper.
  3. Del blomkål i store buketter og la dem trekke i lettsaltet vann i 2–3 minutter.
  4. Legg ørretstykkene og blomkål i en aluminiumsform. Ta ut fuktoppsamleren hvis aluminiumsformen har det.
  5. Finhakk løk og hvitløk, og surr blankt i smør.
  6. Rør inn hvetemel og la det frese i 1 minutt.
  7. Spe på med melk, litt om gangen, og la sausen småkoke i 5 minutter.
  8. Rør inn revet ost og parmesan, og smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
  9. Hell sausen over fisken og blomkålen, og gratiner i stekeovnen i 10–12 minutter.
  10. Server gratinert ørret med blomkål og nypoteter. Pynt gjerne med friske urter om du har.
  11. kilde: http://www.godfisk.no