Fruktsalat

Fruktsalat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fruktsalat er enkelt å lage, og kan varieres med andre frukter som for eksempel pære, banan og mango.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp appelsinsaft (ev. fruktjuice eller vann) og sukker. La det koke til sukkeret er oppløst og avkjøl laken.
  2. Bruk en skarp kniv og skjær av topp og bunn på appelsinene og klementinene. Skjær av skallet og den hvite hinnen (uten å fjerne for mye fruktkjøtt). Skjær ut hinnefrie appelsinbåter eller skjær appelsinene i jevne biter. Skjær klementinene i tynne skiver. Ha alt over i en bolle.
  3. Rens ananasen og skjær den i jevne små biter. Skjær eplene i samme størrelsen. Bruk en skarp liten kniv og skjær av skallet på kiwiene på samme måte som appelsinene. Del kiwiene i små terninger, smale båter eller tynne skiver. Fjern skallet og den bløte kjernen på melonen. Skjær melonkjøttet i jevne små biter. Del druene i to.
  4. Ha all frukten over i bollen med appelsinene, og hell over laken. La gjerne fruktsalaten få trekke en liten stund før servering. Tilsett delte jordbær, bringebær eller blåbær rett før servering.