Fiskekaker med epletzatziki

Fiskekaker med epletzatziki

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 8 poteter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 8 fiskekaker
  • 1 beger røde cherrytomater
  • 2 eggeplommer

Epletzatziki:

  • 3 dl matyoghurt
  • 1 eple
  • 1 ss pepperrot på tube
  • 5 stilker frisk kruspersille
Gode fiskekaker får man kjøpt ferdige i mange dagligvarebutikker. Lag en herlig epletzatziki som friskt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Vask og del potetene i mindre båter.
  2. Legg dem i en ildfast form, dryss over olje, salt og pepper og stek midt i ovnen på 200°C i 20–25 minutter.
  3. Riv eple og finhakk kruspersille.
  4. Bland sammen matyoghurt, revet eple, pepperrot på tube og kruspersille. La den trekke mens du gjør ferdig resten.
  5. Stek fiskekakene. Når det gjenstår 5 minutter av steketiden til potetene, legges tomatene i samme form.
  6. Servér fiskekakene rykende varme sammen med tomatene og potetbåtene. Toppes med epletzatziki og finklippet persille.
  7. kilde: https://www.melk.no