Fargerik salat med basilikum

Fargerik salat med basilikum

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 2 ciabattabrød
  • 2 rødløk
  • 30 røde cherrytomater
  • 150 g fetaost
  • smak til med flaksalt
  • 4 ss olivenolje
  • ½ potte frisk basilikum
  • 12 sorte oliven
Italia-inspirert salat med tomater, rødløk og frisk basilikum hvor du kan bruke både fetaost eller mozzarella - eller ikke ost i det hele tatt. Nydelig som middag med brød ved siden av eller som salat ved siden av annen mat.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 250°C. Riv brødet i små biter. Legg brødbitene utover en plate og rist dem i ovnen til de begynner å få farge. Ta dem ut og la brødet avkjøles.
  2. Skjær løken fint og del tomater og ost i terninger. Legg alle ingrediensene i en bolle. Strø på salt og drypp over olivenolje. La salaten trekke i ca. 10 minutter.
  3. Pynt salaten med revet frisk basilikum og oliven ved servering.