Enchilada med salsa, grønnsaker og bønner

Enchilada med salsa, grønnsaker og bønner

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk tortillalefser
  • 4 dl bønner
  • 1 pose ruccula
  • 1 boks rømme
  • 250 g revet ost
  • 4 ss tacokrydder

Tacokrydder

  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts knuste korianderfrø
  • 0,5 ts knuste fennikelfrø

Tomatsalsa

  • 1 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ss sukker
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 plommetomater
  • Salt og kvernet pepper
  • Olivenolje
  • 1 bunt fersk koriander

Mangosalsa

  • 1 stor mango
  • 1 rød chili
  • 1 bunt koriander
  • 1 ss limesaft

Frisk tomatsalsa

  • 0,5 kg tomater, gjerne både gule og røde
  • 2 grønne chili
  • 1 rødløk
  • Saften av ½ lime
  • Salt og kvernet pepper
  • 1 bunt finhakket koriander

Mais- og chilisalsa

  • 2 maiskolber eller 1 boks hermetiske mais
  • 1 rød chili
  • Salt
  • 1 bunt koriander (kan sløyfes)

Stekt sopp og sprø løk

  • 150 g sopp
  • 1 gul løk
  • 1 vårløk
  • Smør eller olje til steking

Syltet chili

  • 2 dl vann
  • 2 dl eplecidereddik
  • 1 hvitløkfedd
  • 2 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 0,5 ss hele pepperkorn
  • 10 chili, røde eller grønne
Enchilada smaker kjempegodt selv uten kylling eller kjøtt. Stekt sopp, bønner og salat gir masse smak. Vil du ha enchiladaen ekstra sterk, topp med noen ringer syltet chili. Med ost og rømme på toppen har du et fullverdig måltid.

Slik gjør du

  1. Pakk tortillaene godt inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen på 160 grader i ovnen i ca. 10 minutter.
  2. Skyll bønnene i kaldt vann, hell dem i en kjele og varm opp. Tilsett tacokrydder og litt vann, og rør rundt. La det putre i 2–3 minutter.
  3. Når tortillaene er ferdig varmet smør på tomatsalsa, noen spiseskjeer mais- og chilisalsa, mangosalsa, frisk tomatsalsa, bønner, stekt sopp og en håndfull ruccula.
  4. Topp med syltet chili, rømme og ost.
  5. Tacokrydder: 1. Knus korianderfrø og fennikelfrø i en morter.
  6. Bland de knuste frøene, paprikapulver og malt spisskummen sammen til din egen krydderblanding!
  7. Tomatsalsa: 1. Finhakk rødløk, chili og hvitløk og fres det mykt i olivenolje i en middels varm stekepanne.
  8. Tilsett hakkede tomater, sukker og rødvinseddik.
  9. La sausen putre i 10–15 minutter.
  10. Skjær et lite kryss i skallet på plommetomatene og legg dem i kokende vann i 30 sekunder. Vannet skal dekke hele plommetomatene
  11. Hell av vannet og flå plommetomatene. Del dem i terninger og rør inn i sausen.
  12. Smak til med salt, pepper og finhakket koriander.
  13. Mangosalsa: 1. Del mangoen i terninger og finhakk chilien
  14. Bland inn hakket koriander og limesaft.
  15. Frisk tomatsalsa: 1. Del og rens chilien for frø.
  16. Del tomatene i båter og finhakk chili og rødløk.
  17. Bland alt sammen, og smak til med limesaft, salt og pepper.
  18. Rør inn finhakket koriander.
  19. Mais- og chilisalsa: 1. Kok opp lettsaltet vann og la maiskolbene trekke i ca. 10 minutter. Hvis du får tak i fersk mais, er det aller best!
  20. Avkjøl og skjær maiskornene fra kolben og ha dem i en skål.
  21. Bland inn finsnittet chili og litt koriander hvis du vil, og smak til med salt.
  22. Stekt sopp og sprø løk: 1. Del soppen i passende biter og stek den i olje eller smør i pannen til den får en fin og gyllen farge
  23. Skjær løken i tynne ringer og stek den sprø i nøytral olje.
  24. Bland sammen sopp og løk i en skål
  25. Topp med finsnittet vårløk.
  26. Syltet chili: 1. Ha alle ingrediensene bortsett fra chiliene i en liten kjele og kok opp. Når sukker og salt er oppløst, er laken klar.
  27. Skjær chiliene i ringer og la frøene være med.
  28. Legg chilien på et kokt og rent glass, og hell over den varme laken.
  29. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.