Elgkarbonader

Elgkarbonader

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 ts salt
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss hvetemel
  • 1 egg
  • pepper
  • revet muskatnøtt
  • 1 ts tørket timian
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss margarin til steking
Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger. Det finnes mange ulike oppskrifter. Disse karbonadene er spedd med litt fløte og er ekstra gode.

Slik gjør du

  1. Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig. Rør inn potetmel, hvetemel og krydder.Tilsett egg og bland godt.
  2. Spe med fløte i to omganger, og rør godt mellom hver gang.
  3. Del deigen i åtte emner og form til karbonader på en våt fjel. Stek i ca. 2 minutter på hver side til de er så vidt gjennomstekt.
  4. Server elgkarbonader til middag med grønnsaker, kokte poteter og tyttebærsyltetøy. Tips: Du kan også bruke kjøttdeig/karbonadedeig av hjort til hjortekarbonader.