Eksotisk rekesalat med papaya og mango

Eksotisk rekesalat med papaya og mango

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 0,5 mango
  • 0,5 papaya
  • 1 avokado
  • 1 crispisalat
  • 0,5 ps feldsalat
  • 3 ss vanlig olivenolje
  • 0,5 sitron
  • sesamfrø
  • ertespirer
  • 300 g reker i lake, eller pillede reker
  • koriander
  • salt og pepper etter ønske
Oppskrift fra
En frisk og fruktig rekesalat med sprø crispisalat og eksotiske innslag av mango og papaya. Sitronsaft og olivenolje blir til en enkel og smakfull dressing, og hvis du føler for en forandring kan du erstatte sitron med lime og i tillegg tilsette litt revet ingefær. Pynt med friske urter som koriander, eller hva med litt sitronmelisse eller mynte?

Slik gjør du

  1. Rens og skjær mango, papaya og avokado i jevne biter.
  2. Rens, skyll og tørk crispisalaten.
  3. Visp sammen olivenolje og sitronsaft. Krydre dressingen med salt og pepper.
  4. Riv salaten i mindre biter.
  5. Vend alle ingrediensene lett sammen og anrett på tallerkener.
  6. Dryss til slutt over litt sesamfrø, ertespirer og/eller koriander.
  7. Tips: Sitronsaft i dressingen kan erstattes med saften av en lime. En liten teskje finrevet ingefær i dressingen blir også veldig godt.