Daim–iskake

Daim–iskake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Her får du en enkel oppskrift på en herlig iskake med hakket Daim og nøttebunn. Dette blir en favoritt hos både store og små!

Fremgangsmåte

Nøttebunn:
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Bruk en springform med diameter 20 cm. Kle bunnen av kakeformen med bakepapir. Smør sidene med litt nøytral olje.
Pisk eggehvitene ved middels hastighet til mykt skum. Tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk videre ved full hastighet til marengsmassen er tykk og blank. Vend forsiktig inn de malte nøttene. Bre massen jevnt utover i formen. Stek bunnen midt i ovnen i 20–25 minutter og avkjøl.
Løsne kaken forsiktig fra ringen på kakeformen. Vask ringen, dekk innsiden med bakepapir og sett den tilbake rundt nøttebunnen.
Daim–is:
Pisk eggeplommene til de er lyse og luftige.
Kok opp sukker og vann i en liten kasserolle og la det koke noen minutter til sirupskonsistens. Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle over i eggeplommene, mens du pisker ved lav hastighet (unngå å treffe vispen). Skru opp hastigheten og fortsett å piske til eggedosisen blir kald/romtemperert.
Visp fløten til krem og vend den inn i eggedosisen. Bland inn hakket Daim og hell blandingen over nøttebunnen i formen. La iskaken stå minst 6 timer i frysen, gjerne over natten. Fjern formen og bakepapiret og sett iskaken over på et serveringsfat. Pynt med hakket Daim eller Daimkuler. Iskaken kan gjerne stå i romtemperatur i noen minutter før servering.

Tips:

Visp et par teskjeer instant espressopulver sammen med fløten, for en liten kaffesmak på isen.