Ceviche med torsk og mango

Ceviche med torsk og mango

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Et dykk inn i det peruanske kjøkken med sitrusfrukter, chili og avokado.

Fremgangsmåte

Skjær fisken i jevne biter/terninger. Finsnitt rødløken. Visp sammen saften fra lime, sitron og appelsin. Tilsett salt og sukker og bland fisken og rødløken sammen med marinaden. La det marinere i kjøleskapet i en times tid, eller til fiskekjøttet ikke lenger er «glassaktig», men hvitt og fast. Marineringstiden vil variere med tykkelsen og størrelsen på fiskebitene.
Finsnitt eller finhakk chilien. Rens og skjær mango og avokado i terninger.
Sil av marinaden på fisken og rødløken (ta vare på litt av den), og bland det sammen med chili, mango, avokado og hakket koriander.
Stekte søtpotetskiver:
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Skrubb og vask søtpotetene (eventuelt kan de skrelles) og skjær dem i 1–2 cm tykke skiver. Krydre skivene med salt og pepper og vend dem med litt olivenolje.
Spre skivene utover et bakepapirkledd stekebrett, og stek søtpotetene i ca. 20 minutter, til de er gylne og møre.
Dryss over ekstra koriander, litt av marinaden og knuste tortillachips over fisken, og server med stekte søtpotetskiver til.