Brune pinner (Kolapinner)

Brune pinner (Kolapinner)

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Brune pinner, kolapinner eller karamellkaker, kjært barn har mange navn. Smakfulle småkaker som er manges favoritt.

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett resten av ingrediensene, men hold igjen litt av melet til å justere konsistensen på deigen. Deigen skal være ganske fast.
Del deigen i seks like store deler, trill ut til pølser og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Kjevle eller trykk deigen ut til ca. ½ cm tykkelse.
Stek kakene på 200 °C i ca. 10–12 minutter. Del kakene på skrå, i ca. 2 cm brede biter, med en gang de kommer ut av ovnen.

Tips:

Hvis du erstatter 25 g av hvetemelet med 20 g kakao, så får du en sjokoladevariant.