Blomkålrisotto med soltørkede tomater

Blomkålrisotto med soltørkede tomater

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 1 blomkål
  • 10 soltørkede tomater
  • 1 finhakket rød chili
  • 1 båt knust og finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket bladpersille
Revet blomkål blir raskt til blomkålris. Her en smaksrik risotto med soltørkede tomater som er et spennende tilbehør til middagen.

Slik gjør du

  1. Rens blomkålen for de groveste bladene. Riv resten på et grovt rivjern slik at du får risaktig konsistens.
  2. Skjær tomatene i terninger.
  3. Varm oljen i en stor panne eller vid kjele og fres alt til blomkålen er god og varm og har fått litt farge - et par minutter.
  4. Server blomkålrisotto som en egen liten rett eller som tilbehør til middagen.