Bacalao til mange

Bacalao til mange

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg klippfisk, utvannet og renset
  • 1 kg poteter
  • 3 løk
  • 2 røde paprika
  • 1 rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 70 g tomatpuré
  • 1200 g hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 dl vann
  • 100 g sorte oliven
  • pepper
  • kajennepepper
Enten du er på hytten eller i byen, har vennelag eller familiefest: Når du lager mat til mange er denne oppskriften på bacalao en garantert suksess. Enkelt er det også!

Slik gjør du

  1. Skjær klippfisk i serveringsstykker.
  2. Skrell potet og løk, og skjær dem i tynne skiver. Skjær paprika i strimler, og finhakk chili og hvitløk.
  3. Varm olivenolje i en kasserolle og rør inn tomatpuré.Tilsett hermetiske tomater, vann, hvitløk og chili. Bland godt og kok opp.
  4. Legg klippfisk, løk, potet og paprika lagvis i sausen. Kok opp og la kasserollen småkoke på svak varme til potetene er møre, ca. 50 minutter. Tilsett mer vann dersom det virker tørt.
  5. Rist litt på kasserollen i løpet av koketiden. Du skal ikke røre.
  6. Smak til med pepper og kajennepepper om nødvendig.
  7. Legg oliven i bacalaoen og server med brød ved siden av.