Asiatisk ørret med wokede grønnsaker

Asiatisk ørret med wokede grønnsaker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g ørretfilet, uten skinn og bein
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 ts sukker
  • 1½ ts salt
  • ½ ts pepper, grovmalt
  • 2 gulrøtter
  • 5 vårløk
  • 1 løk
  • 150 g sukkererter
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 lime
  • byggris
  • frisk koriander
  • lime
Denne oppskriften med ørret og wokgrønnsaker har et hint av asiatiske smaker. Retten er et fargekart på tallerkenen, og er like god som den er sunn.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 130 °C.
  2. Skjær ørret i porsjonsstykker og legg dem i en aluminiumsform.
  3. Pensle stykkene med solsikkeolje, og dryss over sukker, salt og pepper.
  4. Bak i stekeovnen i 20 minutter.
  5. Finhakk hvitløk, og skjær gulrot, vårløk, løk og sukkererter i tynne strimler.
  6. Stek grønnsakene på høy varme i solsikkeolje i et par minutter, og dryss over sesamfrø.
  7. Hell soyasaus og saften av lime over grønnsakene, og varm opp før servering. Server ørret med wokgrønnsaker, byggris, grovhakket koriander og lime.