Ytrefilet med aspargesbønner

Ytrefilet med aspargesbønner

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin ca. 1 cm tykke skiver
  • 0,5 ts peppermiks
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 1 båt hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 0,5 ts pepper
  • 250 g aspargesbønner frosne
  • 0,5 ts salt
Renskåret svinekjøtt er magert kjøtt med mild smak. Her med grønne bønner og hermetiske tomater. Nydelig mat med sydlandsk preg!

Slik gjør du

  1. Ha finhakket hvitløk, hermetiske tomater, oregano og pepper i en kjele. La det småputre under lokk i ca. 5 minutter.
  2. Tilsett bønnene og la de koke med i ca. 5 minutter til. Smak til med salt.
  3. Krydre skivene med salt og peppermiks. Stek dem i varm panne med olje ca. 1 -2  minutt på hver side. Etterstek på svak varme til de så vidt er gjennomstekte.
  4. Serveres straks med baguetter eller olivenbrød.