Yndlingsvafler

Yndlingsvafler

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 4 stk egg
  • 5 ss sukker
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 5 dl hvetemel ca.
  • 1 ts bakepulver
  • 5 dl melk
Server nystekte, lune vafler og sett frem syltetøy, rømme, sukker og brunost. Da er du alltid garantert at alle får sine ønsker oppfylt.

Slik gjør du

  1. Smelt smøret.
  2. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre.
  3. La den stå minst 15 minutter for at melet skal få svelle. Røren skal være som tykk saus. Er den for fast, kan litt kaldt vann røres inn.
  4. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern.
  5. Nystekte, lunkne vafler smaker godt med rømme og syltetøy, og avkjølte vafler smaker godt med litt smør og en skive brunost.  
  6. Tips:
  7. Noe av melken i oppskriften kan gjerne erstattes med rester av yoghurt, kulturmelk, fløte eller rømme.