Yndlingsvafler

Yndlingsvafler
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Server nystekte, lune vafler og sett frem syltetøy, rømme, sukker og brunost. Da er du alltid garantert at alle får sine ønsker oppfylt.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 4 stk egg
  • 5 ss sukker
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 5 dl hvetemel ca.
  • 1 ts bakepulver
  • 5 dl melk

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smøret.
  2. 2. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre.
  3. 3. La den stå minst 15 minutter for at melet skal få svelle. Røren skal være som tykk saus. Er den for fast, kan litt kaldt vann røres inn.
  4. 4. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern.
  5. Nystekte, lunkne vafler smaker godt med rømme og syltetøy, og avkjølte vafler smaker godt med litt smør og en skive brunost.  
  6. Tips:
  7. Noe av melken i oppskriften kan gjerne erstattes med rester av yoghurt, kulturmelk, fløte eller rømme.