Viltgryte

Viltgryte

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 750 g reinsdyrskav
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 1 stk purre
  • 3 dl vann
  • 5 ss lettrømme
  • 1 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 4 stk einebær
  • 3 ss solbærsaft
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Prøv en viltgryte med finnbiff. En smaksopplevelse fra vidda.

Slik gjør du

  1. Halvtin finnebiffen og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over i en gryte.
  2. Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter.
  3. Rens og del soppen i båter og fres den lett i panna før den tilsettes gryta.
  4. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med einerbær, solbærsaft og pepper.
  5. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt.