Vietnamesisk kylling i karri

Vietnamesisk kylling i karri
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 6 stk kyllingfilet

Karrimarinade

  • 2 ts karri , bland gjerne mild og sterk
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt

salt og kvernet pepper

  • 1 pk risnudler

Kokos- og karrisaus

  • 2 stk løk
  • 2 ts karri
  • 1 stk laurbærblad
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1,5 boks kokosmelk ca.
  • 1 dl kaffefløte
  • 1 ss soyasaus
  • 1 boks hermetisk ananas i ringer (liten boks)
  • 150 g aspargesbønner

kvernet pepper

  • 1 stk lime saft og skall av

Slik gjør du

  1. Dryss krydder, limeskall og limesaft over kyllingbitene og bland godt. Dekk til og la dem marinere så lenge du har tid. Vær forsiktig med salt hvis kjøttet skal ligge lenge i marinaden, salt heller ved steking. Stek kyllingbitene, kok ut pannen med litt vann, og ha dem i sausen.
  2. Stek løk, revet hvitløk og karri i olje til løken er myk. Tilsett laurbærblad, gurkemeie, kokosmelk, fløte og soyasaus og la det koke noen minutter til sausen tykner litt. Ha i kyllingbiter, ananas i biter og aspargesbønner og kok noen minutter. Bland inn kokte risnudler til slutt. Pynt med korianderblader.