Verdens beste blomkålsuppe

Verdens beste blomkålsuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Ingenting slår denne nydelige, hjemmelagde blomkålsuppen med deilige grønnsaker, kraft, fløte og sprøstekte baconterninger.

Ingredienser

salt og pepper

  • 40 g smør
  • 25 g hvetemel
  • 2 stk eggeplomme
  • 1,5 dl matfløte
  • 5 skive bacon

  • 1 stk blomkål
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk purre
  • 0,3 stk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss frisk kruspersille hakket
  • 1 l kjøttkraft

Slik gjør du

  1. Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Vask grønnsakene og skrell gulroten. Del alt i små biter og ha grønnsakene og kraften i en kjele. Kok opp og la suppen trekke ca. 15 min. Smak til med salt og pepper. Sil fra kraften. Legg til side blomkålbukettene. Smelt fettet i en kjele og rør inn melet. Spe med kraften under kraftig røring. Legg i blomkålbukettene og hold suppen varm. Rør sammen eggeplommer og fløte og ha i litt varm suppe. Hell denne blandingen tilbake i suppen og rør til suppen tykner.
  2. Suppen skal ikke kokes etter at egg/fløteblandingen er tatt i, men varmes kun til litt under kokepunktet. Server blomkålsuppe med et dryss av sprøstekte baconterninger oppå.