Vegaboller

Vegaboller
25 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Dette er en variant av kanelsnurrene som tar seg festlig ut på kakefatet.

Ingredienser

Fyll

  • 75 g smør mykt
  • 0,8 dl sukker
  • 1,5 ts malt kanel

  • 25 g gjær
  • 75 g smør
  • 3 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 7,5 dl hvetemel

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 °C. Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett resten av væsken, salt, sukker, kardemomme og det meste av melet. Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen. Dryss på litt mel, dekk til med plast og etterhev i ca 30 minutter. Bland ingrediensene til fyllet. Elt deigen med litt mel på bakebordet. Kjevlde deigen ut til en rektangulær leiv, ca 30 x 70 cm. Smør fyllet over deigen og rull sammen fra langsiden. Skjær i ca 3 cm brede biter. Trykk med skaftet på en bordkniv på midten av deigbiten, slik at det dannes en fordypning og bollen "åpner" seg i endene. Bollene legges på bakepapir på stekeplate. Dekk til og etterhev i ca 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovn ved 225- 250 °C i ca 8 minutter. Avkjøl bollene på rist, gjerne tildekket.