Vannbakkels med krem og bær

Vannbakkels med krem og bær

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

Fyll

  • 3 dl vaniljekesam
  • 3 dl ferdig vaniljekrem
  • 600 g jordbær

  • 2,5 dl helmelk
  • 30 g sukker
  • 120 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 1 krm salt
  • 4 stk egg
Ønsker du en luftig og fin dessert som ikke er altfor mektig? Da bør du prøve disse!

Slik gjør du

  1. Kok opp melk, sukker og smør. Tilsett mel og rør til deigen slipper kjelebunnen.
  2. Avkjøl litt og rør i ett egg om gangen. Rør/visp godt mellom hvert egg. Bruk gjerne en håndmikser. Deigen skal være så tykk at den holder fasongen når den settes på platen med skje, eller sprøytes med sprøytepose.
  3. Dekk stekeplaten med bakepapir og sprøyt deigen, eller legg den på med skje til ca. 12 kaker.
  4. Stek vannbakkelsene i forvarmet ovn på 200 °C i ca. 20 - 25 minutter.
  5. Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren under stekingen og la gjerne de ferdigstekte kakene stå litt ekstra i ovnen med døren åpen. Avkjøl kakene på rist.
  6. Fyll
  7. Pisk sammen vaniljekesam og vaniljekrem, og fyll vannbakkelsene med krem og oppskårede jordbær.