Valnøtt- og sjokolademuffins

Valnøtt- og sjokolademuffins
16 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Dette blir store, saftige og kjempegode muffins.

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 stk egg
  • 4,8 dl hvetemel
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 dl kefir eller kulturmelk
  • 2 dl valnøttkjerner (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. 1. Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig.
  2. 2. Tilsett et og ett egg og rør godt mellom hver. Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker og tilsett vekselvis med melk. Vend til slutt inn grovhakkede valnøtter.
  3. 3. Fordel røren i store muffinsformer. Stek dem midt i stekeovnen ved 200 °C i 15-20 minutter.
  4. 4. Dette blir store muffins. Lager du muffinsene i mindre former, får du flere muffinser. De trenger også litt kortere steketid.